Introductie


Veel foto’s van Peter Prins zijn gemaakt tijdens reizen naar o.a. Marokko, Italië, Canarische eilanden en IJsland. Daarnaast is hij een enthousiast landschapsfotograaf en is bovendien gefascineerd door de macrofotografie. De digitale mogelijkheden van de fotografie zijn de laatste jaren voor hem een grote uitdaging. De technieken op de computer combineert hij graag met de onuitputtelijke mogelijkheden van de tabletop-fotografie.
Het creëren van heldere, mooie en boeiende beelden, daar ligt zijn passie. Dat zijn voor een deel herkenbare fotografische beelden. Daarnaast maakt hij meer abstracte constructies, waarbij foto’s als basis dienen voor verdere digitale bewerking.
En…. die beelden hebben vervolgens u nodig. Want het is de kijker die betekenis aan die beelden geeft. Het vermogen om te communiceren, daar gaat het om bij beelden.
Met zijn foto’s wil Peter Prins de kijker uitdagen om de werkelijkheid opnieuw te ervaren. Dat doet hij door de kijker te stimuleren verder dan de bekende werkelijkheid te kijken. De creatieve blik van de toeschouwer geeft zo een eigen, individuele betekenis aan de beelden. Met zijn foto’s hoopt hij op deze manier dingen te laten zien, die men nog niet eerder heeft gezien, althans niet op deze manier.
Dus om goed te kijken, hebben we niet alleen de ogen nodig. “Alleen met het hart kunnen we goed zien.” (Antoine de Saint-Exupéry in ‘De kleine prins’…) Dat geldt niet alleen voor de fotograaf, maar zeker ook voor u als bezoeker van deze site. Vandaar: u bent van harte welkom.

Peter Prins heeft o.a. cursussen en opleidingen gevolgd bij Fotogram in Amsterdam, Ada Holleman in Rotterdam en Rien Welman in Schagen. Tot zijn vertrek naar Frankrijk in 2005 was hij lid van Kunstkring ’88 en de Kunstuitleen in Rijnsburg.
Hij maakt nu deel uit van Morvan Artistique, een groep beeldend kunstenaars die de Morvan als thuisbasis hebben.
Zijn foto’s zijn o.a. tentoongesteld bij groepsexposities in Artopa in Lisse, Het Huys Dever in Lisse, het gemeentehuis in Noordwijkerhout en de Sigarenfabriek in Delft. Zijn fotowerk is ook te zien geweest op eigen exposities in:
- HCO in Kijkduin/Den Haag
- Sanguin Bloedbank te Leiden
- Baak Art Gallery te Noordwijk aan Zee
- Centre Culturel Condorcet in Château Chinon
- Salle de Fêtes van Corancy (Frankrijk).

U kunt in contact komen met Peter Prins via het contactformulier.

Huis kopen in de Morvan, Frankrijk
Copyright © 2018 -- Pixture.nl